UA
EN
Україна
Пошук
Логин
Пароль
Войти как пользователь
Зарегистрироваться
После регистрации на сайте вам будет доступно отслеживание состояния заказов, личный кабинет и другие новые возможности
Логин
Пароль
Войти как пользователь
Зарегистрироваться
После регистрации на сайте вам будет доступно отслеживание состояния заказов, личный кабинет и другие новые возможности
Логин
Пароль
Войти как пользователь
Зарегистрироваться
После регистрации на сайте вам будет доступно отслеживание состояния заказов, личный кабинет и другие новые возможности

Липень новинок — велике надходження ліхтарів Fenix

04.07.2023

«Новий друг краще старих двох» — ця приказка «навиворіт» найкраще описує підхід, яким керуються шанувальники продукції Fenix. Кожний новий ліхтар бренду — це ретельна робота над помилками в попередніх моделях, тому оновлення завжди яскравіші, зручніші та розлітаються з полиць, як гарячі пиріжки.

Перша половина 2023 року почалася з низького старту і принесла масу цікавих новин: це і вихід кількох налобних ліхтарів Hl16 AAA та HM71R, і надходження у продаж компактної наключної моделі E03R V2.0.

Що нового привнесли новинки ліхтарів Fenix? Про все в подробицях ділимося в нашому огляді.

Зміст

  1. Fenix HL16 AAA — легке розв’язання всіх проблем
  2. Fenix HM71R — якість без компромісів
  3. Fenix E03R V2.0 — маленькі розміри, великі можливості
  4. Де купити налобні ліхтарі та інші новинки?

Fenix HL16 AAA — легке розв’язання всіх проблем

Max яскравість 450 люмен Тип живлення 3 х ААА
Колір освітлення білий + червоний Матеріал корпуса полікарбонат
Кількість режимів 6 Вологозахист IP66
Max дальність 104 метри Розміри 64 х 48 х 27 мм
Час роботи до 100 годин Вага 97.2 г

Одна з причин, чому ми любимо Fenix, — це вміння бренду вмістити все найнеобхідніше у довговічну та легку конструкцію ліхтарів. І налобній моделі HL16 AAA є чим похвалитися в цьому плані. З урахуванням великої різноманітності освітлення (тут є цілих шість режимів, включаючи SOS), вага корпусу складає всього 97.2 грами. Це робить новинку однією з найкращих для туризму, але вона підходить і для повсякденного використання, адже мало хто згоден носити на голові громіздкий освітлювальний пристрій, навіть з високими параметрами освітлення.

Лінза приховує кілька світлодіодів: стандартний білий та додатковий червоний:

  • Біле світло яскравістю від 5 до 450 люмен має широкий промінь та освітлює дистанцію до 104 метрів;
  • Червоне світло підсвічує невелику область близько 6 метрів і може застосовуватися як нічник під час відпочинку в наметі.

Напрямок променя є регульованим на 60 градусів, тому світло можна спрямовувати як у далечінь, так і строго під ноги, щоб не засліпити людей навколо.

Щодо джерела живлення, тут все також просто — для роботи достатньо трьох батарей ААА. Вони присутні в наборі, тому після розпакування ліхтаря користувач може відразу вирушати на тренування на свіжому повітрі або заміський відпочинок.

Матеріал корпусу — міцний полікарбонат. Саме завдяки йому бренду вдалося знизити вагу до мінімальної позначки, не зашкодивши показникам удароміцності, що досягають 1.5 метри. Тішить і кріплення на голову, що йде у комплекті. На відміну від більшості резинок інших виробників із середньою шириною близько 26 мм, Fenix оснастив цю модель перфорованим кріпленням шириною 36 мм. Воно максимально міцно фіксується на голові незалежно від інтенсивності фізичної активності власника.

Все це робить налобний ліхтар Фенікс HL16 AAA одним з найкращих у категорії освітлювальних пристроїв для туризму та активного відпочинку, а наявність трьох варіантів різних кольорів корпусу (чорного, рожевого та світло-зеленого) дає можливість обрати найбільш підхожий варіант на свій смак.

Переваги Недоліки
  • Широкий вибір варіантів світла;
  • Регульований кут освітлення;
  • Зручна налобна резинка;
  • Легка вага.
  • Не працює на акумуляторах, що перезаряджаються.

Fenix HM71R — якість без компромісів

Max яскравість 2700 люмен Тип живлення 1 х 21700
Колір освітлення холодний білий + нейтральний білий Матеріал корпуса алюміній + сталь
Кількість режимів 8 Вологозахист IP68
Max дальність 230 метрів Розміри 106 х 46 х 45 мм
Час роботи до 400 годин Вага 207.5 г

Торік було випущено налобний ліхтар Fenix HM70R. І тільки-но емоції від його виняткової яскравості 1600 люмен поступово почали вщухати, як бренд випустив нову модель HM71R — ще більш потужну і функціональну!

Часто налобні ліхтарі Fenix мають кілька груп режимів, і цей випадок не є винятком. Інтерфейс розділений на групи:

  • з далекобійним світлом із колірною температурою 6000К;
  • з ближнім освітленням 4000К.

Всього вісім режимів із найяскравішим 2700 люмен далекобійністю 230 метрів!

Кнопка керування знаходиться в голові корпусу і має досить великий розмір для натискання, у тому числі рукою у щільній рукавичці. До речі, це вагома перевага ліхтаря, яка відносить його до розряду освітлювальних пристроїв для використання в промислових цілях, де немає часу та можливості довго намацувати перемикач та розбиратися з керуванням.

Новинка живиться виключно від акумулятора 21700 Li-ion, що перезаряджається. Це робить її більш економічно вигідним придбанням, оскільки не всім сподобається постійно докуповувати і носити з собою змінний блок батарейок. Щобільше, дивує автономність роботи — цілих 16.5 днів безперервного світіння в режимі читання дозволяє забути про часте перезаряджання елемента живлення.

У підході до виробництва корпусу також є деякі нововведення. Окрім авіаційного алюмінію у конструкції присутні деталі з нержавіючої сталі 316, що дозволяє уникнути появи несправності ліхтаря, навіть якщо він знову і знову падатиме з висоти 1-2 метрів. Не залишився поза увагою і дизайн налобної резинки — тепер на ній відсутні незручні тримачі із виступаючого пластику, і ліхтар чіпляється за допомогою тугої кліпси.

Якщо хтось ще роздумує про те, чи варто купити ліхтар налобний, який краще вибрати та інше, то при першому ж погляді на HM71R всі сумніви мають відпасти геть.

Переваги Недоліки
  • Наявність далекобійного світла та приємного для очей ближнього освітлення;
  • Рекордна яскравість променя;
  • Висока автономність роботи;
  • Корпус із поєднання двох металів.
  • Досить відчутна вага, яка не підійде для використання під час занять спортом.

Fenix E03R V2.0 — маленькі розміри, великі можливості

Max яскравість 500 люмен Тип живлення 1 х Li-Pol
Колір освітлення білий + червоний Матеріал корпуса алюміній
Кількість режимів 7 Вологозахист IP66
Max дальність 90 метрів Розміри 52.5 х 26 х 13 мм
Час роботи до 30 годин Вага 30 г

Забігаючи наперед, ми можемо сказати, що E03R V2.0 — це успішна новинка бренду, яка сподобається будь-якій категорії користувачів. І ні, ми не упереджені, просто на сучасному ринку складно знайти такий самий маленький ліхтар з яскравістю 500 люмен.

У цьому ліхтарі гарне все — від функціональності до габаритів корпусу, який з легкістю поміщається в кишені, щоб прийти на допомогу в потрібний момент.

Серед семи режимів можна знайти світло для будь-якої ситуації:

  • чотири варіанти з постійним, білим освітленням;
  • один режим із променем червоного відтінку;
  • два миготливі режими (червоні миготіння та світло, що пульсує).

Дальність променя становить 90 метрів, при цьому модель працює не менше 1 години 20 хвилин. На економному режимі заряд витрачається ще повільніше, продовжуючи час автономної роботи до 30 годин.

Попри мініатюрність, E03R V2.0 укомплектований інноваційними механізмами не гірше за його повноформатні «побратими». Тут є і захист IOP для запобігання перегріву, і опція електронного блокування, і схема пам'яті — повний набір для комфортної експлуатації.

Джерелом живлення моделі виступає такий же акумулятор Li-Pol, що вбудовано і в її попередника, E03R, але з удвічі більшою ємністю, що досягає 400 мАгод. Акумулятор заряджається за допомогою USB кабелю з найпопулярнішим роз'ємом Type-C.

Алюмінієвий корпус має ідеально гладку поверхню, тому при вийманні з кишені конструкція не чіпляється за одяг. Її розміри вражають — всього 52.5 х 26 х 13 мм, як і вага, що ледве досягає значення 30 грамів.

На вибір користувача є два варіанти корпусу: стандартного чорного або блідо-синього відтінків. Але головне у ліхтарі — це його можливості, і моделі Fenix E03R V2.0 точно є що протиставити іншим кишеньковим аналогам.

Переваги Недоліки
  • Наявність білого та червоного світла;
  • Висока потужність та далекобійність променя;
  • Збільшена ємність акумулятора;
  • Компактний та легкий корпус.
  • Невелика кнопка керування, до якої необхідно пристосуватися.

Де купити налобні ліхтарі та інші новинки?

Оригінальна продукція Fenix доступна для покупки на сайті компанії Atlantmarket — одного з лідерів України у дистрибуції товарів як повсякденного, так і туристичного й тактичного призначення.

Щоб замовити товар оптом, достатньо зробити кілька кліків, а ціна є найнижчою на ринку, оскільки ми є офіційним дистриб'ютором ліхтарів Fenix і супутніх аксесуарів цього виробника.