UA
EN
Україна
Пошук
Логин
Пароль
Войти как пользователь
Зарегистрироваться
После регистрации на сайте вам будет доступно отслеживание состояния заказов, личный кабинет и другие новые возможности
Логин
Пароль
Войти как пользователь
Зарегистрироваться
После регистрации на сайте вам будет доступно отслеживание состояния заказов, личный кабинет и другие новые возможности
Логин
Пароль
Войти как пользователь
Зарегистрироваться
После регистрации на сайте вам будет доступно отслеживание состояния заказов, личный кабинет и другие новые возможности

Марафон світла: новинки Fenix 2023 року

02.01.2024

2023 рік добіг кінця, тому настав час озирнутися назад, щоб дати об'єктивну оцінку новому поповненню асортименту світлодіодних ліхтарів, які випустив бренд Fenix.

І оцінювати точно є що. За останнє півріччя вийшов з десяток ліхтарів, як удосконалених версій бестселерів, так і нових моделей, що підняли планку якості освітлювальних пристроїв на зовсім інший рівень.

Щоб не бути голослівними, давайте разом розберемо найяскравіші новинки цього сезону, серед яких є не один ручний ліхтар, наключники та навіть парочка спеціалізованих моделей.

Зміст

  1. Fenix E03R V2.0 – обмежений тираж для справжніх естетів
  2. Fenix TK16 V2.0 – бездоганна тактика у новому оформленні
  3. Fenix TK22R – вище потужність, більше можливостей
  4. Fenix PD36R V2.0 – універсальне рішення на будь-який випадок
  5. Fenix E28R V2.0 – маленький супутник у великих пригодах
  6. Fenix LD30R – чемпіон в автономності
  7. Fenix HT18R – запорука вдалого полювання
  8. FenixLR60R – яскравість без компромісів
  9. Де купити новинки Fenix?

Fenix E03R V2.0 – обмежений тираж для справжніх естетів

Почнемо з «найсмачнішого», оновлених версій ліхтаря-брелока Fenix E03R V2.0. Наключний ліхтар побачив світ цього літа, і ми вже встигли розповісти про нього в нашому минулому огляді. Нові варіанти відрізняються лише кольором корпусів, але те, які це відтінки, заслуговує на окрему увагу.

Оновлень всього два: з корпусом насичено червоного кольору та з бузково-рожевим градієнтом (кожен випущений обмеженим тиражем, при цьому ціна залишилася на такому ж демократичному рівні). Незалежно від відтінку, фізичні параметри оболонки залишилися без змін: це все той же анодований алюміній, який не іржавіє під впливом вологи та захищає внутрішню електроніку від пошкоджень у разі падіння з метрової висоти.

Ще один приємний бонус — брендоване паковання з фольгою гарячого тиснення, в якому поставляється кожен наключний ліхтар Fenix цієї версії. Паковання підкреслює унікальний стиль і характер, властивий ліхтарю-брелоку, та перетворює його на незабутній подарунок, який можна придбати близьким або колегам.

Max яскравість 500 лм Матеріал корпуса алюміній
Кількість режимів 7 Ударостійкість 1 м
Max час роботи 30 год Герметичність IP66
Дальність променя 90 м Розмір 52.5 х 26 х 13 мм
Джерело живлення 1 х Li-pol Вага 30 г

Fenix TK16 V2.0 – бездоганна тактика у новому оформленні

У продовження теми про ліхтарі з кольоровим корпусом представляємо вам «свіже» оновлення тактичної моделі TK16 V2.0, яка тепер доступна з корпусом зеленого відтінку, що ідеально підходить під тактичну амуніцію та мисливське спорядження.

Приналежність ліхтаря до тактичного типу видає спрямований потік світла далекобійністю 380 м, наявність стробоскопа, мініатюрні розміри корпусу з можливістю кріплення на зброї та характерний тип керування з подвійним перемикачем у хвості, де кожна кнопка відповідає за свій функціонал. Для амортизації сили віддачі під час стрільби акумуляторний блок має пружні контакти.

Показник вологозахисту є не менш важливим при використанні «тактика» в польових умовах, і тут все теж знаходиться на висоті. Герметичність оболонки відповідає класу IP68, тому з працездатністю моделі не виникає проблем навіть у негоду.

Max яскравість 3100 лм Матеріал корпуса алюміній
Кількість режимів 6 Ударостійкість 1 м
Max час роботи 43 год 20 хв Герметичність IP68
Дальність променя 380 м Розмір 143 х 34 х 25.4 мм
Джерело живлення 1 х 21700 Вага 112 г

Fenix TK22R – вище потужність, більше можливостей

Категорія тактичних ліхтарів Fenix поповнилася ще кількома варіантами, на цей раз зовсім новими моделями. Одна з них — TK22R, спадкоємець цілої династії, до якої входять базовий TK22 та його наступники TK22UE, TK22 V2.0 та TK22TAC.

У новинці зміни торкнулись усіх ключових параметрів, включно зі збільшеною до 3200 люмен яскравістю та далекобійністю до 480 м, поділом 5 режимів на 2 групи для швидкого доступу та вдосконаленою системою керування зі стандартною хвостовою кнопкою та обертовим перемикачем FlexiSensa.

TK22R живиться від одного акумулятора 21700 і заряджається через порт USB-C впродовж 3,5 години. На випадок фіксації ліхтаря до зброї передбачено захист від віддачі під час стрільби, а сумісність із безліччю фірмових аксесуарів (кріпленнями, виносною кнопкою, світлофільтрами) роблять з нього універсального бійця.

Max яскравість 3200 лм Матеріал корпуса алюміній
Кількість режимів 2 групи / 5 режимів Ударостійкість 1 м
Max час роботи 50 год Герметичність IP68
Дальність променя 480 м Розмір 158 х 40 х 25.4 мм
Джерело живлення 1 х 21700 Вага 218 г

Fenix PD36R V2.0 – універсальне рішення на будь-який випадок

Ще одне поповнення у сімействі «тактиків» (цього разу в лінійці PD) також може похвалитися високою потужністю світла, що досягає 1700 люмен. Завдяки мінімальній вазі, яка дорівнює всього 167 г, цей ручний ліхтар акумуляторний також можна використовувати як альтернативу EDC моделі, але потрібно враховувати специфіку променя з вираженою центральною плямою та майже повною відсутністю бічного засвітлення.

Інтерфейс налічує 5 режимів з постійним світлом та стробоскопом. Феноменальним у цьому ліхтарі є показник часу роботи, який досягає 482 год (20 днів) при роботі на потужності 5 люмен і дозволяє забути про часте заряджання акумулятора.

Важливо відзначити комбінований тип керування PD36R V2.0: одна кнопка розміщена у хвості, а друга розташована на невеликому виступі у головній частині. Це зроблено для того, щоб звести нанівець ризик випадкового натискання невідповідного перемикача, як іноді може статися, якщо у хвості знаходяться обидва з них.

Max яскравість 1700 лм Матеріал корпуса алюміній
Кількість режимів 6 Ударостійкість 1 м
Max час роботи 482 год Герметичність IP68
Дальність променя 396 м Розмір 140.7 х 26.5 х 25.5 мм
Джерело живлення 1 х 21700 Вага 167 г

Fenix E28R V2.0 – маленький супутник у великих пригодах

Серед ліхтарів, розроблених для щоденного носіння, також не обійшлося без оновлень. Найлегше з них, E28R V2.0, важить не більше 128 г, при цьому в ньому прихована виняткова потужність світла з піковим значенням 1700 люмен в режимі Турбо. Крім нього є 4 інших режими з постійним світлом від 600 до 5 люмен, і на останньому модель світить близько 10 днів без перерви.

Інтерфейс також може похвалитися наявністю стробоскопа та специфічного режиму з підсвічуванням кнопки керування. Його можна активувати, щоб не випускати пристрій з очей, наприклад, у темному приміщенні або всередині намету.

Ще одна перевага моделі — сумісність з джерелами живлення різного формату. У комплекті постачання є акумулятор 18650 фірмового виробництва, але його можна замінити й на одну батарейку CR123A, якщо немає можливості підзарядити основний елемент живлення.

Носити ліхтар можна різними способами: фіксуючи на одязі за допомогою кліпси або темляка, який просмикується в наскрізний отвір у хвості.

Max яскравість 1700 лм Матеріал корпуса алюміній
Кількість режимів 7 Ударостійкість 1 м
Max час роботи 260 год Герметичність IP68
Дальність променя 273 м Розмір 121 х 26.5 х 22.5 мм
Джерело живлення 1 х 18650

1 х CR123A

Вага 128 г

Fenix LD30R – чемпіон в автономності

Ще один новачок серед ліхтарів EDC, з лінійки LD, куди входять кишенькові моделі преміального класу.

Одна з особливостей LD30R — розподіл режимів на кілька груп щодо типу освітлення: 5 яскравостей постійного освітлення від 1 до 1700 люмен та 2 мерехтливих режимів строб та SOS. Вони керуються кількома кнопками (бічною та хвостовою) для полегшення взаємодії.

Здатність працювати на мінімальному режимі протягом 31 дня без вимкнення є основною перевагою моделі, що зводить частоту заряджання акумулятора до мінімуму. І навіть з урахуванням спрацьовування захисту від перегрівання при роботі на максимальній потужності та поступового зниження яскравості, ліхтар світить в середньому близько 3 годин — все завдяки місткому акумулятору фірмового виробництва, що постачається в комплекті.

До речі, як і E28R V2.0, тут також є можливість заміни акумулятора на одноразові елементи живлення. У цьому випадку знадобляться 2 літієві батареї CR123A.

Max яскравість 1700 лм Матеріал корпуса алюміній
Кількість режимів 7 Ударостійкість 1 м
Max час роботи 750 год Герметичність IP68
Дальність променя 267 м Розмір 129.7 х 26.5 х 22.6 мм
Джерело живлення 1 х 18650
2 х CR123A
Вага 132 г

Fenix HT18R – запорука вдалого полювання

Компанія Fenix підготувала цікаву новинку й для професійних мисливців. На яскравості 2800 люмен модель HT18R освітлює рекордну дистанцію до 1.1 км, дозволяючи краще орієнтуватися на незнайомій місцевості та знаходити сліди диких тварин. 2 кольорові світлофільтри дозволяють пофарбувати біле освітлення в червоний або зелений відтінки (червоне світло не збиває нічний зір та не приваблює нічних комах, а зелений є невидимим для більшості тварин та забезпечує якісну освітленість у туманну погоду).

З урахуванням підвищеної потужності, ліхтар важить 326 г і досягає 188.5 мм у довжину. Проте ця особливість нівелюється накаткою на алюмінієвому корпусі, яка робить утримання міцним, не залишаючи пристрою жодного шансу на вислизання з долоні навіть під час носіння мисливських рукавичок.

Відстежувати кількість заряду, що залишився, також не складає проблем — у цьому допомагає кольоровий індикатор, який вмикається при кожній активації моделі.

Max яскравість 2800 лм Матеріал корпуса алюміній
Кількість режимів 6 Ударостійкість 1 м
Max час роботи 40 год Герметичність IP68
Дальність променя 1100 м Розмір 188.5 х 68 х 25.4 мм
Джерело живлення 1 х 21700 Вага 326 г

Fenix LR60R – яскравість без компромісів

Насамкінець ми приберегли пошуковий ліхтар, в якому втілені найсучасніші технології останніх років, об'єднаних у функціонально продуманій конструкції. Дизайн моделі був відзначений нагородою на щорічному конкурсі дизайну Red Dot 2023, і тепер купити ліхтар ручний LR60R можна і в Україні.

Запаморочлива яскравість світла до 21000 люмен, що генерується 13 світлодіодами, — не єдина дивовижна характеристика LR60R. Ліхтар оснащений декількома корисними опціями:

  • OLED-дисплеєм, що відображає поточну потужність світлового потоку, кількість заряду в джерелі живлення та приблизний залишок часу роботи;
  • Спеціальним датчиком, який автоматично знижує яскравість променя при наближенні ліхтаря до якогось об'єкта на відстань менше ніж 60 см. Це зроблено для запобігання випадкового займання освітленого предмета під впливом надпотужного променя.

Для живлення використовується блок з 2 пар акумуляторів, який заряджається через порт USB-C з підтримкою протоколу швидкого заряджання. Модель також можна використовувати як Power Bank, підʼєднавши зарядний кабель до основного порту або допоміжного USB-A (обидва розташовані під захисною заглушкою).

Крім стандартних аксесуарів, у наборі є ремінь для носіння пристрою на плечі та знімна ручка, яка підвищує зручність утримання корпусу вагою 1500 г.

Max яскравість 21000 лм Матеріал корпуса алюміній
Кількість режимів 10 Ударостійкість 1 м
Max час роботи 113 год Герметичність IP68
Дальність променя 1085 м Розмір 208 х 91 х 62.5 мм
Джерело живлення фірмовий акумуляторний блок Вага 1500 г

Де купити новинки Fenix?

Купити наключний ліхтар і повноформатні аналоги ручного типу від бренду Fenix можна в компанії Atlantmarket.

З нами працювати вигідно:

  • Гарантія якості. Ми є офіційним дистриб'ютором товарів бренду Fenix, тому наші клієнти отримують лише оригінальну продукцію з гарантією від виробника.
  • Велика дилерська мережа. Atlantmarket співпрацює з більш ніж 1000 партнерами по всій Україні, забезпечуючи доступність продукції у різних регіонах.
  • Гуртовий портал. Ми пропонуємо швидке та зручне замовлення продукції на нашому гуртовому порталі, що забезпечує оперативність в обслуговуванні замовлень.
  • Система знижок. Наші клієнти можуть розраховувати на гнучку систему знижок, що дозволяє заощадити бюджет при закупівлі товарів, які представлені на наших віртуальних полицях.
  • Маркетингова підтримка. Ми надаємо повну маркетингову підтримку для наших партнерів, допомагаючи їм успішно представляти та вигідно продавати товари.

Щоб стати нашим партнером, заповнюйте анкету й ми оперативно розглянемо можливість співпраці.